invitation

invitation

 

  UITNODIGING CLIENT CLASS Arbeidsrecht 30 november 2017

Van 2017 naar 2018
Wat verandert het regeerakkoord aan het arbeidsrecht?
Overzicht belangrijkste Wwz-rechtspraak 2017

Het einde van het jaar nadert. Een goede gelegenheid om stil te staan bij de belangrijkste uitspraken van dit jaar met betrekking tot het ontslagrecht. De arbeidsrechtelijke wijzigingen uit het Regeerakkoord staan uiteraard ook op het programma. Wat hebben de voorgestelde veranderingen voor gevolgen voor het arbeidsrecht? U bent van harte welkom!

Aan bod komen interessante uitspraken op het gebied van de ontslaggronden disfunctioneren, verwijtbaar handelen en de verstoorde arbeidsrelatie. Is er al meer duidelijkheid over de inhoud en duur van een verbetertraject? Wat is het verschil tussen verwijtbaar handelen en ernstig verwijtbaar handelen? Kan een arbeidsovereenkomst worden ontbonden als de werkgever de verstoorde arbeidsrelatie heeft veroorzaakt? Ook behandelen wij de ontwikkelingen met betrekking tot de herplaatsingsplicht. Wat wordt er precies van een werkgever verwacht? Natuurlijk mogen de ontslagvergoedingen niet ontbreken. Dit jaar heeft de Hoge Raad duidelijkheid gegeven over de wijze waarop de billijke vergoeding moet worden berekend. De transitievergoeding in relatie tot de ontslagvergoedingen in Sociale plannen: wat is de trend? Op basis van de rechtspraak en trends voorzien wij u van praktische tips.

Het Regeerakkoord belooft veel veranderingen. Zo moet het mogelijk worden om diverse ontslaggronden te combineren; daar staat dan wel een hogere transitievergoeding tegenover. Wordt ontslag hierdoor makkelijker? Ook de proeftijd- en de ketenregeling veranderen, net als de wijze waarop de transitievergoeding moet worden berekend. En hoe zit het met de werkgeverscompensatie voor de transitievergoeding na 2 jaar ziekte? Werkt u met zzp-ers of maakt u gebruik van payrolling? Ook op dat vlak staan grote veranderingen gepland. Na de Client Class bent u helemaal op de hoogte!

In de VdS-quiz staan andere Wwz-actualiteiten centraal. Daarna bent u vanzelfsprekend van harte uitgenodigd op onze herfstborrel waar we met elkaar verder kunnen praten.

   Programma 30 november 2017

>    15.30 -16.00 uur    Ontvangst
>    16.00 -16.15 uur    Opening
>    16.15 - 17.00 uur   Wrap up 2017: een overzaicht van de belangrijkste uitspraken
>    17:00 -17.10 uur    Korte Pauze
>    17.10 -17.40 uur    Regeerakkoord: wat wijzigt er en gevolgen voor het arbeidsrecht
>    17.40 - 18.00 uur   VdS-Quiz met actualiteiten
>    18.00 - 19.30 uur   Herfstborrel

Komt u ook? Meld u dan aan via onderstaande link. Collega’s en bekenden zijn natuurlijk ook van harte welkom. 

Aanmelden via e-mail

Wij kijken uit naar uw komst!

Met vriendelijke groet,

Ester Kalis, Matthijs Bos, Eugenie Ágoston, Maartje van Asten, Nicole Stalma, Lisanne van Geest, Anantha Vos, Marjon Schlimbach, Jamila Strieker en Juliette van der Beek

 

Van der Steenhoven advocaten N.V.
Herengracht 582, (1017 CJ) Amsterdam
Tel +31 (0)20 607 79 79
www.vandersteenhoven.nl, mail
 

 

 

Would you like to contact us?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail